Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home
22 | 03 | 2023
Hungarian Facility Management Society
A Global FM és az Euro FM együttműködése Nyomtatás E-mail


A Global Facilities Management Association és az EuroFM Network együttműködési szerződést írt alá Atlantában (Georgia, U.S.A.) október 25.-én a Global FM International Workshop keretében.
Mint Wayne Tantrum, az EuroFM elnöke elmondta: "Úgy gondolom, fontos, hogy stratégiai szövetségeket építsünk ki, és úgy hisszük, hogy a mostani együttműködési megállapodás egyike lesz ezeknek a startégia szövetségeknek."
"A szövetség az EuroFM és a GlobalFM között teljesen természetes. Mindkét szervezet elkötelezett a létesítménygazdálkodás fejlesztésében és egymást természetesen kiegészítik."  nyílatkozta az aláírás után Teena Shouse, a GlobalFM elnöke.
További részletek itt.

 
Lectori Salutem Nyomtatás E-mail

Öt éves a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség és tíz éves az egyetlen folyamatos létesítménygazdálkodási képzés. Minden, amit elértünk egyedül a tagságunk és támogatóink áldozatvállalásának, odaadó munkájának köszönhető. Mint mindenkire, úgy ránk is komoly hatással volt a gazdasági visszaesés, de ennek ellenére nagyrész befejeztük infrastruktúránk kiépítését. A munka egyik fontos eredménye ez az új honlap, amelyet Önök most olvasnak.

Bővebben...
 
Fenntarthatóság: How-to Guides Nyomtatás E-mail

With support from IFMA’s sustainability committee, the IFMA Foundation has produced a series of white papers to respond to the need for sustainability information as it relates to facility management. The latest sustainability “How-to Guides” are now available for download on the foundation website.

 
Matisz kerekasztal az egészségügyi takarításról Nyomtatás E-mail

A MATISZ honlapján olvasható közlemény szerint, a fővárosi egészségügyi intézmények takarítására a közelmúltban kiírt pályázat, annak feltételei és a várható változások a takarítási piac szereplőit, a takarítócégeket, és ezzel együtt a MATISZ-t is nagy jelentőségű lépésekre, a takarítási szakma összefogására kényszeríti. A jövőben a budapesti intézmények után várható a vidéki egészségügyi intézményekre is hasonló kiírás, amely majd időről-időre meg fog ismétlődni. Ezeknek a pályázatoknak az előkészítésében, szakmai véleményezésében, a kiíróval kötött megállapodás értelmében, a MATISZ állandó, a szakma érdekeit képviselő részvevő lesz.
További részletek itt. 

 
Elindult a Szövetség és a BME közös képzésének 11. évfolyama Nyomtatás E-mail

Immár tízenegy éve folyamatos Mérnöktovábbképző Intézetben a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség szakmai támogatásával folyó, Magyarországon egyedüliként felsőfokú kompetencia képzést nyújtó  létesítménygazdálkodási tanfolyam.
A magyarországi létesítménygazdálkodási ipar az elmúlt évtizedben jelentősen átalakult, örvendetes fejlődésen ment keresztül, nem utolsó sorban a tanfolyamról kikerült hallgatók magas szintű felkészültségének köszönhetően.
A 16 új hallgató ez évtől kezdve használja a Szövetség által felállított e-learning rendszert.
A  következő, 12. évfolyam 2011. október 25.-én indul.
Már lehet jelentkezni a stratégia tanfolyammal integrált taktikai szintű tanfolyamra, amely 2011. február 22.-én veszi kezdetét.
További információk itt: a tanfolyam honlapján és az intézeti honlapon.

 
Kerekasztal: téli síkosságmentesítés Nyomtatás E-mail

Stratégia partnerünk a MATISZ kerekasztal beszélgetést rendez 2010 november 17.-én, amely témája a téli síkosság mentesítést szabályozó, 2010. szeptember 15-től hatályos kormányrendelet kapcsán, a változások értelmezése, a szabályozásváltozásból adódó kérdések megvitatása, megvalósítási lehetőségek összegzése. Részletek itt.

 
GLOBAL FM - egy fejlődő ipar világszervezete Nyomtatás E-mail

 
Legtöbb magyar olvasóm számára a facility management (azaz létesítménygazdálkodás) valószínűleg vagy a menedzsment innovatív megközelítését jelenti, és azoknak az alapszolgáltatásoknak a biztosítását, amelyekre a működéshez minden szervezetnek szüksége van; vagy pedig olyan szakkifejezést, ami valamiképpen az ingatlanmenedzsmenthez vagy a gondnoki szolgáltatásokhoz kapcsolódik.

Bővebben...
 
Fesziliti menedzser-e vagy? Nyomtatás E-mail

bertazsoltKezdjük az elején, mi a tök a facility management? 
Erre a kérdésre 100 ingatlanosból 99 rávágja, hogy ingatlanüzemeltetés, majd kissé leereszkedő mosollyal hozzáteszi: „Tudod…Goooondnoook…” A maradék 1 fő, (na, ő járt létesítménygazdálkodási képzésre a patinás BME épületébe) büszkén rávágja, hogy a létesítménygazdálkodás az egy szervezetet támogató tevékenység, amit a létesítménygazda (facility manager) irányít.

Bővebben...
 
A Kinnarps elnyerte a Northern Star díjat Nyomtatás E-mail


A Kinnarps nagy elismerésben részesült a Fenntarthatósági Díj elnyerésével a Northern Star Business Díj 2010 hajrájában, mely az Aberdeen & Grampian Kereskedelmi Kamara legfőbb eseménye. Ezen díjjal elismerték, hogy a Kinnarps piacvezető egész Észak- Kelet Írországban is.

Bővebben...
 
Iain Fielder a fenntartható létesítménygazdálkodásról Nyomtatás E-mail

Iain Fielder
A létesítménygazdálkodás sokoldalú tevékenység, melyet a professzionálisan menedzselt és alapvető támogató szolgáltatásokra való igény hívott életre. A létesítménygazdáknak képeseknek kell lenniük arra, hogy bizonyítsák: tudnak hozzáadott értéket produkálni a szervezet főtevékenységéhez; az ingatlan- és létesítménygazdálkodási költségek a szervezet működését mozdítják elő. A vállalatok vezetése túlságosan hosszú ideig figyelt csupán az új épületek beruházási költségére, nem tudatosítva, hogy a költségek óriási hányada a későbbiekben, a bevételekkel párhuzamosan jelentkezik az adott vagyontárgy működtetésében, annak teljes élettartamában.

Bővebben...
 
Hozzászólás az Új Széchenyi Tervhez Nyomtatás E-mail

A Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség kidolgozta és benyújtotta hozzászólását az Új Széchenyi Terv vitairatához. 
A hozzászólás hangsúlyozza a létesítménygazdálkodási ipar jelentőségét és fontos hozzájárulását az ország fejlődéséhez.

A hozzászólás itt tölthető le.

 
« ElsőElőző2122232425KövetkezőUtolsó »