Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home
23 | 03 | 2023
Hungarian Facility Management Society
Passzívház Egyetem Nyomtatás E-mail

Passzivhaz_logo_web

 A HVG Kiadó Zrt. építőipari szaklapja, a Bautrend immár harmadik éve szervez képzéseket a korszerű épületenergetikáról.
Az idén a középületek energiagazdálkodása került sorra.
Helyszín: Óbudai Egyetem, 1034 Budapest, Bécsi út 96/b
Időpont: 2011. június 14. 8.30-17 óráig.
További részletek és jelentkezés itt. 

 
Katasztrófa megelőzés Nyomtatás E-mail

 A TISP (The Infrastructure Security Partnetship) nyilvános véleményezésre tette közzé átdolgozott katasztrófamegelőzési irányelveit. Az irányelv tervezete innen tölthető le.

Bővebben...
 
A létesítménygazdálkodás mindenütt ott van - Facilities management is everywhere Nyomtatás E-mail

Az FMN (Facility Management Nederland) videója a létesítménygazdálkodás alapvető jelentőségéről.

Bővebben...
 
Fenntarthatóság: új webes oktató eszköz Nyomtatás E-mail

A U.S. General Services Administration új webes oktatóprogramot tett közzé Sustainable Facilities Tool néven. A weblap végigvezet az épületek fenntarthatósági problémáin és tanácsokat ad azok megoldásaira, angol nyelven persze. A weblap címe: http://www.sftool.org/ A GSA az U.S.A. kormányának létesítménygazdálkodási szervezete, magyar megfelelője talán a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság lehet, majd egyszer.
És talán egyszer magyarul is lesz hasonló weblap, hasonlóan jó és hasonlóan áttekinhető.

 
Mi a létesítménygazdálkodás? IFMA presentation on what is FM? Nyomtatás E-mail

Facility management is a profession that encompasses multiple disciplines to ensure functionality of the built environment by integrating people, place, process and technology.

View IFMA presentation on What is FM? »

 
Mit gondolnak a gyermekek a tisztaságról? Nyomtatás E-mail

"TISZTASÁG A MINDENNAPJAINKBAN" címmel hirdetett rajzpályázatot a professzionális épülettakarítással foglalkozó Carpex Kft.: vajon mit gondolnak a gyerekek a takarításról, mit jelent számukra a tisztaság? A felhívásra több, mint 300 pályamű érkezett, amelyek mindegyike szerepel majd a cég által a Lurdy Házban szervezett kiállításon április 20-30. között. A verseny április 30-i játszóházi díjátadó bulijára a győztes munkák alkotói mellett közel 100 gyermeket hívnak meg, a háziasszony Keleti Andrea lesz.

Bővebben...
 
VI. Magyarországi Építésgazdasági Fórum Nyomtatás E-mail

A CONSTRUMA 2011. évi fő rendezvénye az VI. Magyarországi Építésgazdasági Fórum volt.  
A fórum célja az építésgazdasági szereplők közös gondolkodása, a kitörési pontok keresése. 
A fórumra 2011. április 5-én 14.00-16.30 óra között került sor, fővédnöke dr. Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárra volt. A fórum előkészítésében a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség aktívan részt vett. 
A fórum során az első alkalommal kerül bemutatásra az építésgazdaság (Infrastructure Economy) koncepciója, az építésgazdasági értéklánc fogalma. Az Építésgazdasági Fórum programja és az előadások egy része itt tölthető le.

 
A Kinnarps óriási projektje Szaúd-Arábiában Nyomtatás E-mail

A Kinnarps, Európa második legnagyobb irodabútor gyártója, a közelmúltban megkapta fennállása legnagyobb egyösszegű megrendelését.
A Szaúd-Arábia-i Riyadh új női egyetemét, a Noura bint Abdulrahman Hercegnő Egyetemet, a Kinnarps termékeivel rendezik be.
További részletek itt.

 
Letölthetők a HFMC konferencia anyagai Nyomtatás E-mail

A www.fmkonferencia.hu honlapon megtekinthető a HFMC 2010 konferencia legtöbb előadása.
Figyelje a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség publikációit a Slideshare.com -on: http://www.slideshare.net/HFMS

 
Katasztrófatesztet végeznek az összes európai erőműben Nyomtatás E-mail

A Japánban történt reaktorkatasztrófa nyomán biztonsági próbának, úgynevezett "stressz-tesztnek" vetik alá az európai atomerőműveket - közölte keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján Günther Oettinger német energiaügyi EU-biztos. A japán események ráirányították a figyelmet a létesítménygazdálkodás egyik kiemelt területére: a kockázatkezelésre.

Bővebben...
 
Új nemzetközi BCM szabvány Nyomtatás E-mail

en
Az új ISO üzletmenet folytonossági szabvány, az "ISO 22301 Continuity management systems – Requirements" előzetes tervezete regisztráció után elérhetó a BSI honlapján. 

ISO 22301 szabványnak ugyanaz a témája és a terjedelme, mint a  BS 25999-2:2007 Business continuity management. Specification szabványnak.
Az új szabvány fontos létesítménygazdálkodási vonatkozása az, hogy az üzletmenet  folytonosságának biztosítása igen nagy részt létesítménygazdálkodási feladat.

 
« ElsőElőző2122232425KövetkezőUtolsó »