Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home
29 | 09 | 2023
Hungarian Facility Management Society
BIM: BS 1192:2007 Nyomtatás E-mail

bim Sokan gondolják még mindig, hogy a létesítménygazdálkodás informatikai kérdés és ugyanúgy sokan feltételezik, hogy az 
építésszervezés és az épületek modellezése is alapvetően az, azaz BIM. 
A Wikipédia, amely minősége fokozatosan javul (ez abban látszik, hogy egyre több a bizonytalannak megjelölt cikk) a BIM esetében joggal bizonytalan.

Bővebben...
 
BS 8536:2010 - létesítménygazdálkodási "briefing" Nyomtatás E-mail

en
Még szavunk sincs rá: Facility management briefing. A BSI honlapján találunk némi eligazitást, angolul persze.
Az új brit BS 8536:2010 - Facility management briefing szabvány ajánlásokat fogalmaz meg arról, miket kell figyelembe venni egy épület tervezésénél, hogy később az épület azt a teljesítményt nyújtsa, amit elvárunk.
Egyáltalán, mi az, hogy egy épület teljesítménye? (Nem az, hogy mennyi pénzt hoz ...)

Bővebben...
 
Új létesítménygazdálkodási ISO szabványok Nyomtatás E-mail

en
logo_iso Az International Organization for Standardization (ISO) új létesítménygazdálkodási szabványok kidolgozását indítja el, ha a British Standards Institution javaslatát (pdf ) elfogadják. Az új szabványok a már megjelent következő, egyben magyar, szabványokra alapulnak majd: MSZ EN15221-1 2006 'Terms and Definitions' és MSZ EN15221-2 2006 'Guidance on How to Prepare Facilities Management Agreement'. További információk a magyar MSZ EN szabványokról itt

 
World FM Day Nyomtatás E-mail

world_fm_day_logo  Az idén június 23.-án ünnepelte a világ létesítménygazdálkodási közössége a Létesítménygazdálkodás Világnapját szerte a világban.

Bővebben...
 
Vállalati életciklusok: Az udvarlás szakasza Nyomtatás E-mail

A vállalati életciklusok első szakasza nem a cégalapítással kezdődik. Az ügyvéd és a cégbíróság munkáját megelőzi az ötletelés, a gondolkodás, hezitálás. Ha több üzlettárs áll össze, akkor rengeteg kávé, vita, beszélgetés előzi meg az alapítást. Ez az udvarlás szakasza. Ilyenkor csiszolódik az ötlet, befektetői megkeresések követik egymást (a profik roadshow-t tartanak, az amatőrök a barátokat telefonálják körbe), elindul a potenciális szállítói kapcsolatok felvétele, ingatlankeresés stb, stb, stb.  (A vállalati életciklusokról bővebben itt olvashat.)

Bővebben...
 
Létesítménygazdálkodási szabványok a klub menedzsmentben Nyomtatás E-mail

Ezzel a címmel tart előadást Berta Zsolt a 2011 november 10 és 11.-én megrendezésre kerülő  Közép és Kelet Európai Klubigazgatók Konferenciáján. Az európai golfklubok igazgatói, tulajdonosai és üzemeltetői kapnak meghívást az első ilyen jellegű rendezvényre. A konferencia meghívott előadói a klubigazgatás különböző területeinek kiemelkedő, elismert képviselői lesznek, köztük Gregg Patterson, a kaliforniai Santa Monicában található The Beach Club GM-je. 

Bővebben...
 
Vállalati életciklusok avagy problémák és megoldásaik a növekedés során Nyomtatás E-mail

 

Vállalati életciklusok

Manapság Magyarországon elszaporodtak az önjelölt cégvezetési tanácsadók, az egyetlen „tutibiztos” módszert nyújtó cégépítési guruk. Rengeteg jó ötlettel, módszerrel, eszközzel bombáznak, de mielőtt Ön bármely tanácsot megfogadná, tisztában kell lennie azzal, hogy vajon a vállalkozása az ún. cégéletgörbén éppen hol áll? Ha nem veszi figyelembe ezt az egyszerű szempontot, lehetséges, hogy a javasolt módszer épp az ellenkező hatást fejti ki és növelés helyett cégérték-rombolás lesz a következménye.

Bővebben...
 
Eredményhirdetés - Global FM Awards of Excellence 2011 Nyomtatás E-mail

A Global FM által az idén is meghirdetett Global FM Awards of Excellence in Facilities Management eredményhirdetésének videofelvétele

Bővebben...
 
Premises & Facilities Management June Issue Nyomtatás E-mail

A PFM júniusi on-line kiadása
The June digital edition of PFM is now available for you to view.

 
Climate Change, the Indoor Environment, and Health Nyomtatás E-mail


 
Az Egyesült Királyság építóipari beszerzési stratégiája Nyomtatás E-mail

Az új beszerzési stratégiától az Egyesült Királyság kormányzata a kiadások legalább 20%-os csökkensét várja.

Számunkra elsősorban a használattal összefüggő részek érdekesek.

 
« ElsőElőző212223242526KövetkezőUtolsó »