Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Tanulmányok
02 | 03 | 2024
Tanulmányok
A létesítménygazdálkodási ipar PDF Nyomtatás E-mail

2007-02-01 manybooks.jpgAmikor a jó multkoriban a létesítménygazdálkodási iparról írtunk, közel sem légből kaptuk mondandónkat. Az ausztrál létesítménygazdálkodási iparról 2004-ben írt beszámoló sok más érdekes tanulmány mellett innen letölthető.

 
Aktuális építési négyzetméterárak PDF Nyomtatás E-mail

2007-02-16 baudata_logo.jpgA magasépítésben alig 1,2 százalékkal nőttek az építmények fajlagos építési költségei, míg a közszféra egyes beruházásainál csökkentek; például a hivatalok, művelődési létesítmények, utak kisebb négyzetméteráron épültek 2006-ban, mint egy évvel korábban – többek között ez derül ki a nyolcadik éve félévente megjelenő kiadványból, az Aktuális építési négyzetméterárak című füzetből. A bankok, ingatlan- és építési szakértők számára készülő tanulmány néhány fontos megállapítása az alábbiakban olvasható.

Bővebben...
 
Klíma-energia – EU-dokumentumok magyarul PDF Nyomtatás E-mail

2008-03-04

A Magyar Épületgépészek Szövetsége hírlevelében hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság 2008. január 23-i Klíma/Energia csomagjának magyar nyelven hozzáférhető dokumentumaira, amelyek a GKM honlapjáról letölthetők. A dokumentumok elérhetősége bizottsági szám és megnevezés szerint:

Bővebben...
 
Miért nem terjed a távmunka? PDF Nyomtatás E-mail

2008-05-14

thumb_tavmunka_karikatura.jpgA tőkevonzó képesség javítása és a versenyképességünk növelése érdekében olyan innovatív módszerek bevonására is szükség lenne Magyarországon, mint amilyen a rugalmas munkaszervezetek kialakulásának ösztönzése és ennek nyomán a mobil- és távmunkahelyek elterjedése. Ez utóbbiak létrehozására az utóbbi évtizedben több ösztönző program is indult, nagy áttörés azonban nem következett be.

Az MTA Szervezet- és Munkaszociológiai Műhelye által nemrégiben elkészített tanulmányról a hvg.hu közöl összefoglalót, ami itt olvasható.

 
« ElsőElőző1234KövetkezőUtolsó »

3. oldal / 4