Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Hírek -News World FM Day 2010
21 | 07 | 2024
Rólunk - About us
Hírlevél
Blog
Legfrissebb híreink
Események
Tudasbazis
Oktatás
Sajtó
Kapcsolódó cikkek
World FM Day 2010 PDF Nyomtatás E-mail


A másodszor megrendezett Létesítménygazdálkodás Világnap (World FM Day) kiemelte a létesítménygazdálkodás döntő hozzájárulását a szervezetek eredményességéhez.

A világ létesítménygazdálkodási (facility management) szakmai szövetségei és szakemberei 2010. július 24.-én gyűltek össze világszerte, hogy immár másodszor ünnepeljék meg a Létesítménygazdálkodás Világnapját és felhívják a figyelmet a létesítménygazdálkodás, mint szakma és üzleti funkció hozzájárulására a nemzetközi üzlet élet eredményességéhez, az épített környezet fejlődéséhez és védelméhez.

A Global Facilities Management Association (Global FM) tagszervezetei (beleértve a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetséget) és mások is nyilvános rendezvényeket tartottak világszerte, hogy felhívják a figyelmet a létesítménygazdálkodás fontos szerepére az üzleti stratégiában, a szervezeti fejlődésben és a környezet fenntarthatóságában.

A Global FM elnöke, Steve Gladwin szerint „Nem számít, ki hogyan ünnepelte a Létesítménygazdálkodás Világnapját és örömmel láttam, hogy a létesítménygazdák, a létesítménygazdálkodási csapatok és a szolgáltató cégek sikeresen éltek a lehetőséggel, hogy kihangsúlyozzák azokat a stratégiai előnyöket, amiket az eredményes létesítménygazdálkodás nyújt a szervezetek és a társadalom számára.


Nemzetközi szakmai társaságok, többek között az Associação Brasileira de Facilitates (ABRAFAC), az Association des Directeurs et Responsables de Services Généraux (ARSEG), British institute of Facilities Management (BIFM), a Facility Management Association of Australia (FMA Australia), FM-ARENA (der Schweizer Facility Management Verein) a Hungarian Facility Management Society (HFMS), az International Facility Management Association (IFMA) és a South African Facilities Management (SAFMA) tartottak nyilvános rendezvényeket Ausztráliában, Brazíliában, Dél-Afrikában, az Egyesült Államokban és Európa-szerte a Létesítménygazdálkodás Világnapja alkalmából.

A Létesítménygazdálkodás Világnapján számos eseményt rendeztek világszerte, hálózatépítő találkozókat, konferenciákat, panel-beszélgetéseket, szakmai találkozókat, díjátadásokat, ebédeket, video prezentációkat, helyszínlátogatásokat, valamint még sok egyéb társasági és szakmai rendezvényt – a maga módján mind kiemelte a létesítménygazdálkodás jelentőségét.

 Nézze meg a magyarországi rendezvény képeit itt!

A Létesítménygazdálkodási Világnap alkalmából adták át a „Global FM Awards for Excellence in Facilities Management” minőségi díjat a kiemelkedő szakmai teljesítményért a létesítménygazdálkodás területén. A díjjal olyan létesítménygazdálkodási iparban dolgozó egyének vagy csapatok erőfeszítéseit ismerték el, akik tevékenyen járultak hozzá a Global FM küldetésének alapját jelentő stratégiák kommunikációjához, alkalmazásához, a mögöttük levő tudás fejlesztéséhez, elősegítik a fenntarthatóságot és döntően javítják a munkavégzés körülményeit.

A „Global FM Awards for Excellence in Facilities Management” díj ezüst fokozatát a thecentre:mk kapta meg, regionális bevásárlóközpont az Egyesült Királyságbéli Milton Keynes szívében, amely régóta közismert volt ügyfélszolgálatának és környezetvédelmi kezdeményezéseinek köszönhetően. Az arany fokozatot a Cisco France kapta, ahol a dolgozók mobilitását teszik az első helyre a hatalmas növekedés és terjeszkedéssel szemben. Az idei platina fokozat a Department for Children, Schools and Families-hez került, az Egyesült Királyság egy volt minisztériumához, amely jelentős lépéseket tett a szénhidrogén-kibocsátás csökkentése és az energiahatékonyság elősegítése érdekében.

A „Global FM Awards for Excellence in Facilities Management” díjainak részletes leírásáért látogassa meg a www.globalfm.org/GlobalFMAward.asp oldalt!

Ha a Létesítménygazdálkodás Világnapjáról többet kíván megtudni, kattintson ide, nézze meg a Youtube videót itt, vagy látogassa meg a World FM Day oldalát! Részletesebb információkért a Global FM-ről látogassa meg a www.globalfm.org oldalt!