Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Irányelvek Munkahelyi biztonság, egészségvédelem
23 | 06 | 2024
Munkahelyi biztonság, egészségvédelem PDF Nyomtatás E-mail

2007-04-30

A Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség általános kockázatértékelő eszközöket tett közzé. A kockázatértékelés segíti a munkahelyen jelentkező veszélyek miatt a munkavállalók biztonságát és egészségét érintő kockázatok felmérését és kiértékelését.


Számos, a munkahelyi biztonságról és egészségvédelemről szóló európai irányelv előírja a kockázatok értékelését, de még az értékelés jogszabályban előírt kötelezettsége nélkül is helyes gyakorlat, ha ezt elvégzi, mivel ez a munkavállalók egészségének védelme érdekében hatékony intézkedések alkalmazását teszi lehetővé. A baleset-megelőzés folyamata a lehetséges kockázatok csökkentésével, és – amennyiben kivitelezhető – teljes megszüntetésével kezdődik, melyet a kollektív megelőző intézkedések, és az utóbbi esetben egyéni védelmi megoldások megvalósítása követ. A veszélyek azonosítása és a kockázatok értékelése révén a munkáltató vagy a munkát irányító személy képes.

Kockázatkiértékelő kérdőív ->>>