Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Sajtóközlemények 2010. november 2.-án indul a létesítménygazdálkodási képés 11. évfolyama
28 | 03 | 2024
2010. november 2.-án indul a létesítménygazdálkodási képés 11. évfolyama PDF Nyomtatás E-mail

Idén ősszel lépett 11. évébe a BME Mérnöktovábbképző Intézete és a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség közös képzése. A világméretű gazdasági válság hatására előtérbe került minden szervezetnél a stratégiai tervezés és a hatékonyság. A szervezet céljainak hatékony támogatása:  ez teszi kulcspozícióba világszerte a létesítménygazdákat.

A tanfolyam szervezői várják azon szakemberek jelentkezését, akik el akarják sajátítani mindazon menedzsment ismereteket, amelyek a modern munkahelyi környezet hatékony szervezését és működtetését ("managing the workplace") teszik lehetővé.


A kétszer féléves, térítéses tanfolyam tematikája:

 

A létesítménygazdálkodás interdiszciplináris alapjai

A menedzsment alapjai

Általános létesítménygazdálkodási ismeretek

Létesítménygazdálkodási szolgáltatások menedzsmentje

Projektmenedzsment

Információs rendszerek

Ingatlan szakismeretek

Használható és gazdaságos épületek

Esettanulmányok.

A képzés célja: A létesítménygazdálkodás menedzseri, irányítói szintű ismereteinek az elsajátítása, a nemzetközi szakmai szabályokkal való megismerkedés. Egységes és átfogó kép kialakítása a modern létesítménygazdálkodás témakörében, beleértve a korszerű menedzsment ismereteket, a jogi hátteret, az új műszaki ismereteket és a pénzügyi vonatkozásokat is.

Részletek és jelentkezés: http://www.mti.bme.hu/tanfolyam/01043.html

Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetségről (HFMS)

A Szövetség 2005-ben alakult, a létesítménygazdálkodási ipar vezető szolgáltató vállalatai és a szolgáltatások jelentős felhasználói alapításában. A Szövetség ernyőszervezet, célja, hogy a létesítménygazdálkodást, mint szakmát és üzleti funkciót ismertebbé és elismertté tegye, hozzájáruljon a létesítménygazdálkodási szolgáltatások színvonalának emeléséhez, mint a megrendelői, mint a szolgáltatói oldal résztvevőit összefogja, képviselje és elősegítse a nemzetközi know-how-k magyarországi alkalmazását.

A Szövetség évente nagy sikerrel megrendezett konferenciája, éves pályadíja, a BME Mérnöktovábbképző Intézetével együttműködésben tíz éve folyó oktatása, a társszervezetekkel együtt publikált benchmarking tanulmánya egyaránt hozzájárultak a magyar KKV-k és a szolgáltató ipar tudásbázisának és szakmai színvonalának növeléséhez.

A Szövetség céljai

  • A létesítménygazdálkodás, mint stratégiai jelentőségű üzleti terület magyarországi és nemzetközi fejlődésének elősegítése, hazai gyakorlattal való integrálása,
  • A világszínvonallal összemérhető hazai szakmai kiválóság megteremtése, fenntartása és fejlesztése,
  • A létesítménygazdálkodás hazai szakmai szabályainak megalkotása,
  • Tudományos kutatás és iktatás,
  • A környezet hatékony védelme,
  • Tagjainak szakmai és gazdasági érdekképviselete.

További információ a sajtóközleményről:

Berta Zsolt,

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54.