Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home
23 | 02 | 2024
2012. év eleji összefoglaló PDF Nyomtatás E-mail


A tavalyi év számunkra legjelentősebb eseménye a már hagyománnyá vált éves konferenciánk volt, amelyet most először a Magyar Tisztítástechnológiai Szövetséggel, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarával közösen rendeztünk meg. A konferenciáról honlapunkon és a www.fmkonferencia.hu weblapon tájékozódhatnak.

Elindult önálló Facebook oldalunk, az FM Guru fórumunk tagsága az elmúlt évben meghaladta a 250-et.

Az általunk támogatott és vezetett létesítménygazdálkodási képzés, amely sajnos még mindíg az egyetlen Magyarországon, a 12. évfolyamába lépett 2011 öszén.

2011 elején felkérést kaptunk, hogy vegyünk részt a Nemzetgazdasági Minisztérium által alapított Építésgazdasági Munkabizottság Stratégia Albizottsága munkájában. Az albizottság több mint fél éves munkával kidolgozta javaslatait az építésgazdaság megújítására és megküldte azokat a minisztériumnak. A munka azért volt nagy jelentőségű, mert az épített környezetet létrehozó és az fenntartó szervezetek, szakmák képviselői első ízben alakítottak ki közös álláspontot. A kidolgozott dokumentumot eljuttattuk Önökhöz.

Négy új szabvány jelent meg a 2011. év végén az EN 15221 Facility Management sorozatból, az Útmutató a szolgáltatások minőségbiztosításához, a Taxonómia, egységes osztályozás és hierarchikus struktúrák, az Útmutató a létesítménygazdálkodás üzleti folyamataihoz és a Terek és területek felmérése. A szabványok kidolgozásában való aktív részvételre jelentős erőket fordítottunk.

Aktív tagjai voltunk továbbra is ON-AG 240 01 Objektbewirtschaftung és az ON-K 240 Immobilien- und Facility Management osztrák szabványbizottságnak, közreműködtünk többek között ÖNORM B 1801-3 Bauprojekt- und Objektmanagement szabványsorozat továbbfejlesztésében és az EN 15221 szabványsorozat osztrák honosításában.

Aktív tagjai voltunk a létesítménygazdálkodási világszervezet, a Global FM vezetőségének, megrendeztük a tavalyi évben is a Létesítménygazdálkodás Világnapját, ezúttal a Követ Egyesülettel karöltve. 
Jelenleg a Global FM új három éves stratégiáján dolgozunk, amely reményeink szerint irányt mutathat nekünk is és hozzájárulhat majd hazánk fejlődéséhez.

Folytattuk az adatgyűjtést a következő benchmarking tanulmányunkhoz, célunk, hogy több mint 1 millió m2 összterületről legyenek megbízható adataink, jelenleg már 720 ezer m2-nél tartunk.

Munkánkat a 2012 évi munkaterv kidolgozásával folytatjuk, amely során számítunk tevékeny együttműködésükre és támogatásukra.