Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Hírek -News Magyar Létesítménytakaríthatósági Díj/ Hungarian Building Cleanability Award
23 | 02 | 2024
Magyar Létesítménytakaríthatósági Díj/ Hungarian Building Cleanability Award PDF Nyomtatás E-mail
Tartalomjegyzék
Magyar Létesítménytakaríthatósági Díj/ Hungarian Building Cleanability Award
Kiértékelési szempontok
Minden oldal

 

Pályázati felhívás

A részvétel díjtalan!

A létesítménygazdálkodási költségek közül a takarítási költségek sok esetben a második, harmadik legnagyobb költséget jelentik, a takarítás minősége alapvetően befolyásolja az épületben tartózkodók közérzetét.  A tiszta, gondozott munkakörnyezet presztízs értéke igen magas, ennek ellenére a takaríthatóság feltételeinek megteremtésére az épületek tervezés és kivitelezése során nem sok gondot fordítanak. 
A takarítás elvárható minősége és költsége alapvetően függ többek között egy épület felépítésétől, a takarítandó felületekhez való egyszerű hozzáféréstől, az alkalmazott burkolatoktól.

A Magyar Építész Kamara, a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség, a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség és a Magyar Ingatlanszövetség felismerve a problémákat megalapította a Magyar Létesítménytakaríthatósági Díjat.  A díj célja, hogy ráirányítsa a szakmai közfigyelmet az immár krónikussá vált nehézségekre és világos irányelveket nyújtva elősegítse azok megoldását.

A díj odaítélésére évente kerül sor, 2011. évben az MLG 2011 konferencián, www.fmkonferencia.hu

Pályázni bármely használatban levő középülettel, ipari épülettel, irodaházzal, stb. lehet, függetlenül annak tulajdonviszonyától.  
Az épületnek folyamatos üzleti vagy közösségi használatban kell lennie, azaz lakóházakkal, üdülőkkel, használaton kívüli épületekkel, stb. nem lehet pályázni.

A díj erkölcsi elismerés, pénzbeli juttatással nem jár. 
A pályázatokat az alapítók által delegált bizottság bírálja el. A bizottság döntése végleges, ellene jogorvoslattal élni nem lehet.

Az egyes pályázatok elbírálása a bíráló bizottság által delegált szemlebizottság jelentése alapján történik. A helyszíni szemlén a bizottság a mellékelt elbírálási szempontokat vizsgálja. Minden egyes szempont egy-egy pontot ér. A pályázatok rangsorolása az elérthető maximális össz pontszámból elért pontszámok százalékos aránya alapján, kategóriánként történik. Az elért pontszámot a kategóriánként elért százalékos teljesítmény nominális értékének átlaga adja.

Hogyan lehet pályázni?
A jelentkezési határidő 2011. szeptember 10. A jelentkezési időig küldje be az alábbi adatokat:
• az épület pontos címe
• a pályázó szervezet adatai
• a kapcsolattartó adatai

 hfmslogo-contact          matiszlogo-contact   maisz

MESZ-logo