Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home
30 | 05 | 2024
Hungarian Facility Management Society
GLOBAL FM - egy fejlődő ipar világszervezete Nyomtatás E-mail

 
Legtöbb magyar olvasóm számára a facility management (azaz létesítménygazdálkodás) valószínűleg vagy a menedzsment innovatív megközelítését jelenti, és azoknak az alapszolgáltatásoknak a biztosítását, amelyekre a működéshez minden szervezetnek szüksége van; vagy pedig olyan szakkifejezést, ami valamiképpen az ingatlanmenedzsmenthez vagy a gondnoki szolgáltatásokhoz kapcsolódik.

Bővebben...
 
Fesziliti menedzser-e vagy? Nyomtatás E-mail

bertazsoltKezdjük az elején, mi a tök a facility management? 
Erre a kérdésre 100 ingatlanosból 99 rávágja, hogy ingatlanüzemeltetés, majd kissé leereszkedő mosollyal hozzáteszi: „Tudod…Goooondnoook…” A maradék 1 fő, (na, ő járt létesítménygazdálkodási képzésre a patinás BME épületébe) büszkén rávágja, hogy a létesítménygazdálkodás az egy szervezetet támogató tevékenység, amit a létesítménygazda (facility manager) irányít.

Bővebben...
 
A Kinnarps elnyerte a Northern Star díjat Nyomtatás E-mail


A Kinnarps nagy elismerésben részesült a Fenntarthatósági Díj elnyerésével a Northern Star Business Díj 2010 hajrájában, mely az Aberdeen & Grampian Kereskedelmi Kamara legfőbb eseménye. Ezen díjjal elismerték, hogy a Kinnarps piacvezető egész Észak- Kelet Írországban is.

Bővebben...
 
Iain Fielder a fenntartható létesítménygazdálkodásról Nyomtatás E-mail

Iain Fielder
A létesítménygazdálkodás sokoldalú tevékenység, melyet a professzionálisan menedzselt és alapvető támogató szolgáltatásokra való igény hívott életre. A létesítménygazdáknak képeseknek kell lenniük arra, hogy bizonyítsák: tudnak hozzáadott értéket produkálni a szervezet főtevékenységéhez; az ingatlan- és létesítménygazdálkodási költségek a szervezet működését mozdítják elő. A vállalatok vezetése túlságosan hosszú ideig figyelt csupán az új épületek beruházási költségére, nem tudatosítva, hogy a költségek óriási hányada a későbbiekben, a bevételekkel párhuzamosan jelentkezik az adott vagyontárgy működtetésében, annak teljes élettartamában.

Bővebben...
 
Hozzászólás az Új Széchenyi Tervhez Nyomtatás E-mail

A Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség kidolgozta és benyújtotta hozzászólását az Új Széchenyi Terv vitairatához. 
A hozzászólás hangsúlyozza a létesítménygazdálkodási ipar jelentőségét és fontos hozzájárulását az ország fejlődéséhez.

A hozzászólás itt tölthető le.

 
Tanulj meg létesítménygazdálkodni! Nyomtatás E-mail

Az egybertazsoltetlen hely Magyarországon, ahol legfelsőbb szinten tanítják a létesítménygazdálkodást, az a BME Mérnöktovábbképző Intézete. Idén novemberben már a 11. évfolyam fog tanulni. Magam is itt végeztem még 2002-ben, az évfolyamtársaimmal azóta is összejárunk. Volt olyan is közülük, akit aztán én kerestem meg állásajánlattal és együtt dolgoztunk. A szakmai kapcsolatok mai napig élőek, amiket a tanárokkal és a hallgatókkal annak idején kialakítottam.

Bővebben...
 
Az FM WORLD interjúja a BIFM új vezetőivel Nyomtatás E-mail

Cathy Hayward, a brit FM World, a BIFM kétheti folyóirata főszerkesztőjének video interjúja a BIFM új elnökével és helyetteseivel.
(angol nyelven)

Bővebben...
 
Benchmarking műhely Nyomtatás E-mail

Műhelybeszélgetést tartott 2010 junius 29.-én a Graphisoft Parkban a MAISZ és a HFMS a létesítménygazdálkodási mérőszámok kutatás továbbfejlesztésére. Az adatszolgáltatással kapcsolatos további egyeztetések, a véleménycsere a nyilvános létesítménygazdálkodási mérőszámok -benchmarking fórumon (itt) történik majd. A fórumunk nyilt, bárki olvashatja, hozzászólni meghívás alapján lehet. A hozzászóláshoz jogosultságot a fórum moderátorától és adminisztrátorától, Veress Audrától lehet kérni.
A rendezvény képeit a HFMSwebalbumban vagy itt tekinthetik meg.

 
World FM Day fotóalbum Nyomtatás E-mail

Nagy siker volt a második World FM Day! Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a magyar rendezvényen. 
Köszönjük szponzorainknak, a Kinnarpsnak és a City Service Zrt.nek a támogatást. 
Nézze meg részletes fényképbeszámolónkat!

Bővebben...
 
Benchmarking műhely fényképgaléria Nyomtatás E-mail

A 2010 június 29.-én a Graphisoft Parkban a MAISZ szervezésében a HFMS közreműködésével tartott műhelymegbeszélés képei.

Bővebben...
 
Eredményesen zárult a 10. évfolyam Nyomtatás E-mailEredményesen zárul a Mérnöktovábbképző Intézet 2009 - 2010 évi Létesítménygazdálkodási I. és Létesítménygazdálkodás II. tanfolyamainak 10. évfolyama. 
2010. július 14.-én összesen 14 hallgató tett bizonyságot felkészültségéről, tette le a záróvizsgákat. A Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség aktív szakmai támogatásával immár csaknem háromszáz létesítménygazda tett eredményes záróvizsgát, tett bizonyságot felkészültségéről. A 2010. évi vizsgabizottság tagjai: Berta Zsolt, Mikó Zoltán (elnök), Schmidt József. 
Gratulálunk az idén végzett kollégáknak! 
Nézze meg képeinket a vizsgákról itt!

 
További cikkeink...
« ElsőElőző212223242526KövetkezőUtolsó »