Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Szakcikkek
19 | 04 | 2024
Szakcikkek
Stan Mitchell about Global FM PDF Nyomtatás E-mail

For most of you reading this in Hungary, Facilities Management is likely to be either an innovative approach to the management and delivery of those core services that every organisation relies upon to function or simply a term that you have heard about that has something to do with property management or janitorial services!
If you are the latter, I would suggest that you are slightly out of date. If you are the former, and have an even basic understanding of the value that facilities management offers, then you have at least a basic awareness of what is one of the fastest growing professional disciplines that is currently emerging across the world.

Bővebben...
 
GLOBAL FM - egy fejlődő ipar világszervezete PDF Nyomtatás E-mail

 
Legtöbb magyar olvasóm számára a facility management (azaz létesítménygazdálkodás) valószínűleg vagy a menedzsment innovatív megközelítését jelenti, és azoknak az alapszolgáltatásoknak a biztosítását, amelyekre a működéshez minden szervezetnek szüksége van; vagy pedig olyan szakkifejezést, ami valamiképpen az ingatlanmenedzsmenthez vagy a gondnoki szolgáltatásokhoz kapcsolódik.

Bővebben...
 
Iain Fielder a fenntartható létesítménygazdálkodásról PDF Nyomtatás E-mail

Iain Fielder
A létesítménygazdálkodás sokoldalú tevékenység, melyet a professzionálisan menedzselt és alapvető támogató szolgáltatásokra való igény hívott életre. A létesítménygazdáknak képeseknek kell lenniük arra, hogy bizonyítsák: tudnak hozzáadott értéket produkálni a szervezet főtevékenységéhez; az ingatlan- és létesítménygazdálkodási költségek a szervezet működését mozdítják elő. A vállalatok vezetése túlságosan hosszú ideig figyelt csupán az új épületek beruházási költségére, nem tudatosítva, hogy a költségek óriási hányada a későbbiekben, a bevételekkel párhuzamosan jelentkezik az adott vagyontárgy működtetésében, annak teljes élettartamában.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »