Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Hírek -News Mit gondolnak a gyermekek a tisztaságról?
28 | 03 | 2024
Mit gondolnak a gyermekek a tisztaságról? PDF Nyomtatás E-mail

"TISZTASÁG A MINDENNAPJAINKBAN" címmel hirdetett rajzpályázatot a professzionális épülettakarítással foglalkozó Carpex Kft.: vajon mit gondolnak a gyerekek a takarításról, mit jelent számukra a tisztaság? A felhívásra több, mint 300 pályamű érkezett, amelyek mindegyike szerepel majd a cég által a Lurdy Házban szervezett kiállításon április 20-30. között. A verseny április 30-i játszóházi díjátadó bulijára a győztes munkák alkotói mellett közel 100 gyermeket hívnak meg, a háziasszony Keleti Andrea lesz.

"Gyakran a felnőttek számára sem egyértelmű, mit jelent a tisztaság - mondta Pintér Zoltán, a rajzpályázatot kiíró Carpex Kft. tulajdonos-ügyvezetője. - " A takarítás célja nem csupán a tiszta állapot elérése, hanem fontos szerepe van az egészséges és fenntartható környezet kialakításában is. Társadalmi szerepvállalásunk szerint ezeket a szempontokat tartjuk a legfontosabbnak, a jövő generációja számára meghatározónak. Kíváncsiak voltunk, hogy mit gondolnak erről a témáról a gyerekek. Várakozásunkon felül több, mint 300 remek rajz érkezett, nagyon izgalmas volt számunkra látni, hogyan fogalmazzák meg a vizualitás nyelvén a gyerekek ezt az elvont témát."

A rajzpályázaton két korcsoportban, 3-7, illetve 8-11 éves korú gyerekek indulhattak. A két korcsoport győztesei azok lettek, akik a legtöbb szavazatot gyűjtötték össze az epulettakaritas.hu weboldalon vagy a Facebook-on keresztül.

"Mivel nem elfogulatlan zsűri döntötte el a győzelmet, hanem az, hogy ki tudott több rokont, ismerőst mobilizálni a szavazáshoz, úgy döntöttünk, hogy az eredeti terveinket megváltoztatva nem csak az első 30 helyezettet hívjuk meg a díjátadó ünnepségre. Az a további 70 pályázó is részt vehet a játszóházi bulin, akik a leggyorsabban regisztrálnak a részvételre."- tette hozzá Pintér Zoltán.

A gyermekrajzokból készült kiállítás a Lurdy Házban tekinthetők meg április 20-tól 30-ig. A képek interneten is megtekinthetők az epulettakaritas.hu honlapján. http://www.epulettakaritas.hu/tisztasag_rajzpalyazat.html