Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Vezércikk 2021: Oktatás, tagságaink
08 | 12 | 2022
2021: Oktatás, tagságaink PDF Nyomtatás E-mail

Oktatás

Nem gondoltuk volna, de mára a HFMS – BME MTI létesítménygazdálkodási oktatás a maga nemében meghatározó lett Magyarországon.
Több mint 22 év anyagát feldolgozva elkezdtük a Létesítménygazdálkodás I. és a később indult Létesítménygazdálkodás II. tanfolyamokon végzettek névsorának összeállítását. Nehézségeink főleg a kezdeti évekkel vannak, de bízunk benne, hogy hamarosan közé tehetjük a teljes alumni névsort.

Stratégia és taktikai képzéseinken tavaly előtt új tantárgyat vezettünk be, az alkalmazott matematikai statisztikát. Erre a tárgyra épül rá a szolgáltatási szintek mérésével foglalkozó tantárgy, amelynek alapja az MSZ EN ISO 41012 szabvány és ez egyben kötelező irodalom is. Az új tantárgyak beváltak, véglegesítettük a tanmenetben.

Tavaly, 2021-ben, összesen 53 hallgatónk végzett különféle képzéseinken.

Tagságaink

Szervezeti tagságaink szorosan összefüggnek az oktatással és folyamatos inspirációt jelentenek.

Magyar Szabványosító Testület www.mszt.hu 
A MSZT-ről részletesen írtunk a szabványosítással foglalkozó összefoglalónkban.

GlobalFM https://globalfm.org 
A GlobalFM az egyes nemzeti létesítménygazdálkodási szervezet átfogó,. világméretű szövetsége. 2010-ben csatlakoztunk, azóta a szövetség jelentősen kibővült.
Nekünk és mindannyiunknak ebben a szakmában a Global FM a kapu a világra.
Jelenleg 14 tagja van a világ minden tájáról. A Global FM tagjaként, az utóbbi években a LeoFM-el együttműködve rendeztük meg minden évben a létesítménygazdálkodás világnapját. Tavaly a World FM Day-re május 12-én került sor. A magyar ünnepi webináriumot itt nézhetik meg újra.

EuroFM www.eurofm.org 
Az EuroFM az európai létesítménygazdálkodási szövetség, tagjai vagyunk a megalakulás óta, de a kapcsolat még a 90-es évek közepére nyúlik vissza. Az EuroFM dolgozta ki a létesítményfelelős minősítést, amelyet mi vezettünk be Magyarországon. Eddig negyvenhárman tették le sikeresen a minősítő vizsgát.