Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Vezércikk 2021. év eleji összefoglaló
07 | 12 | 2021
2021. év eleji összefoglaló PDF Nyomtatás E-mail

2021-loading


A 2020. év sok tekintetben rendkívüli volt. Visszatekintve úgy látjuk, hogy a vártnál sokkal jobban sikerült átállnunk az online kapcsolattartásra. 
Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a megalakulás óta aktív tagjai vagyunk számos nemzetközi szakmai szervezetnek, igy az IFMA-nak (www.ifma.org), az EuroFM-nek (www.eurofm.org), a GlobalFM-nek (www.globalfm.org) , az MSZT MB 267 Létesítmény- és Vagyongazdálkodás magyar nemzeti szabványosító bizottságnak, amelynek alapító tagjai is vagyunk. Eredményesen járultunk hozzá az ISO TC 267 Facility Management nemzetközi szabványbizottság, az CEN TC 348 Facility Management európai szabványbizottság és az osztrák ON-K 240 Immobilien- und Facility Management nemzeti szabványbizottság munkájához.
Mindhárom BME MTI-vel közös tanfolyamunkon, az online kommunikációra való átállás miatt kisebb kezdeti zökkenőkkel ugyan, de zavartalanul folyt tovább az oktatás 2020-ban is.
  • a Létesítménygazdálkodás I. két féléves stratégiai szintű tanfolyam
  • a Létesítménygazdálkodás II. egy féléves taktikai szintű tanfolyam
  • az EuroFM létesítményfelelős minősítő vizsgára felkészítő tanfolyam

Meglepődtük, amikor összeszámoltuk, de csaknem 120 hírlevelet és egyéb értesítést küldtünk ki tavaly, ezek közül sok közösségi oldalainkra is felkerült.


Az EuroFM Létesítményfelelős minősítő vizsgát a HFMS szervezi és bonyolítja le a BME MTI támogatásával.

A HFMS Szabadegyetem programján belül immár tizedik alkalommal rendeztük meg a Board Games szimulációs üzleti játékot 2020 márciusában.

Mint arról már beszámoltunk, a HFMS márciusban tartotta éves közgyűlését, amely megválasztotta az egyesület vezetését.

A Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség, a Global Facilities Management Association tagjaként,
a LeoFM-el karöltve ünnepelte meg a létesítménygazdálkodás világnapját 2020. május 13-án 

Az MSZT MB 267 Létesítmény- és vagyongazdálkodás szabványbizottság véleményezte az akkor még kidolgozás alatt álló ISO 41014 - Development of facility management strategy szabványt, amely azóta megjelent. A 2021. év feladata lesz a szabvány magyar nyelvű változatának megjelentetése.

A HFMS munkacsoportja, hogy a koronavírus felkészülést elősegítse, útmutatót dolgozott ki a felkészülés ellenőrzésre. Közvetlen link a letöltéshez: http://bit.ly/33rrUvj 
Az útmutatót azóta több mint ötszázan töltötték le.

A BME MTI szabadegyetem keretében on-line konzultációt szerveztünk a pandémia útmutatóval kapcsolatban. A konzultáción több mint hetvenen vettek részt. Link a felvételhez: https://eden-online.adobeconnect.com/pbaetrxwek4m/
A konzultáció prezentációjához a link: https://bit.ly/2xudjmO 

2020-ban lett 15 éves a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség és 20 éves a BME MTI - HFMS létesítménygazdálkodási képzés. Link a jubileumi cikkhez: https://bit.ly/3bzMdtL

2020 folyamán egy második segédletet is kidolgoztunk a működés, a termelés újraindítására a pandémia és az azt követő átmeneti időszak alatt. A segédletet eddig több mint háromszázan töltötték le. Link a segédlethez: https://bit.ly/3bfHzRp

On-line tesztvizsgával zárult a BME MTI - HFMS képzésének szorgalmi időszaka május 25-én és 26-án.

Új elnököt választottunk ISO TC 267 Facility Management szabványbizottságban. 

A HFMS - BME MTI képzés végzős hallgatói októberben tették le online a záróvizsgákat.

A tavaszról elhalasztani kényszerültünk éves konferenciánkat, amelyet október 20-án tartottunk meg, a LeoFM szakmai partnerünkkel közösen, a BME-MTI támogatásával.

November elején indult képzésunk új, immér 21. évfolyama, teljes egészében online.

Az év végére, karácsony előtt jelent meg új segédletünk az Alapfogalmak, amely összefoglaja mindazokat a kifejezéseket és magyarázataikat, amelyekről úgy gondoljuk, hogy használatuk és egységes értelmezésük már elengedhetetlen a napi munka során is. Itt tölthető le, természetesen díjtalanul.

Kérjük továbbra is kövessék munkánkat, látogassák weblapunkat, rendezvényeinket, olvassák hírlevelünket, támogassák részvételükkel az oktatásainkat.


Tisztelettel


László Miklós                                                Czerny József
alelnök                                                          elnök
.