Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Tanulmányok Egyre gazdaságosabb lehet a napenergia
18 | 09 | 2019
Rólunk - About us
Blog
Legfrissebb híreink
Hírlevél feliratkozás

Itt küldje el feliratkozását.

Események
Tudasbazis
Oktatás
Sajtó
Kapcsolódó cikkek
Egyre gazdaságosabb lehet a napenergia PDF Nyomtatás E-mail

2008-07-30 napteto.jpg
Az erős napsugárzásnak, illetve a szárnyaló földgázáraknak köszönhetően egyre több olyan terület akad a világon, ahol a napenergiával előállított áram ára állami támogatás nélkül is versenyképes a konvencionális villamosenergiával – állapítja meg a McKinsey legfrissebb tanulmányában.

A tanácsadó cég szerint 2020-ig a jelenleginek legalább hússzorosára nő a világon a beállított napenergia-kapacitások mennyisége, de még akkor is csak a teljes globális áramtermelő kapacitás 3-6%-át teszi majd ki ez az iparág. A technológiai bizonytalanságok rendkívül megnehezítik az előrelátást, de a lehetőségek – mind a vállalati profitok számára, mind a világ számára hogy szabaduljon a fosszilis energiahordozók káros mellékhatásaitól – szinte korlátlanok.

A portfolio.hu cikke a témakörben itt olvasható.