Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Szabadegyetem World FM Day 2019: Celebrating global ISO FM Standards
19 | 03 | 2024
Rólunk - About us
Hírlevél
Blog
Legfrissebb híreink
Események
Tudasbazis
Oktatás
Sajtó
Kapcsolódó cikkek
World FM Day 2019: Celebrating global ISO FM Standards PDF Nyomtatás E-mail
wfmd2019 logo dynamic

2019-ban május 15-én ünnepeltük a létesítménygazdálkodás világnapját.
Ebből az alkalomból a GlobalFM, a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség sikeres műhelybeszélgetést rendezett mintegy negyven résztvevővel 

Hogyan dolgozzuk ki a szolgáltatási szint megállapodásokat és hogyan illesszük be a szerződésbe?
Az MSZ EN ISO 41012 szabvány gyakorlati alkalmazása

címmel az 1054 Budapest, Báthory u. 10. földszinti nagytermében.

A 2018 végén megyarul is megjelent ISO 41000 létesítménygazdálkodási szabványcsalád fontos tagja az
MSZ EN ISO 41012:2018 — A stratégiai erőforrások kezelése és a megállapodások kidolgozása szabvány, amely lépésről lépésre útmutatást ad az átfogó stratégiai erőforrás-kezeléshez és a megfelelő belső vagy külső létesítménygazdálkodási megállapodások előkészítéséhez és megvalósításához, magyarul a szerződéskötéshez.
A szabvány alapján öt munkacsoportban öt, konkrét, létező, ám anoním szerződést vizsgáltunk felül. Az elvégzett munkáról tíz előadótól komplex beszámolót hallhattunk a szerződések és a hozzájuk tartozó szolgáltatási szintek felülvizsgálatáról, a módszerekről, a tanulságokról és mi az, amit tényleg alaposan át kell(ene) gondolnunk.

A feldolgozott szerződések, témák

Téma (szolgáltatás) Előadók

Takarítás Schmöltz Miklós
Kádár Imre

Vagyonvédelmi szolgáltatások Feil Norbert
Gönczi Zsolt

Tűzvédelmi szolgáltatások Horváth Balázs

Épületüzemeltetési szolgáltatások Somlyai Bálint
Kovács Péter

Felvonó karbantartás Schäffer Péter
Popescu Bálint

Az új szabvány nyújtja az első valóban megalapozott hátteret a közös nyelvhez, egy szolgáltatási szerződés megítéléséhez. Óriási segítség lehet megrendelőknek, szolgáltatóknak egyaránt.

Az előadásokat az estébe nyúló élénk vita követte.
Köszönjük mindenkinek aki eljött és aki kifejtette véleményét.

Támogatóink voltak:

bmelogo       KEFlogo  


A
z esemény képei

IMG 7938

IMG 7939

IMG 7939

A Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség (HFMS) célja 2005-ben történt megalakulása óta a létesítménygazdálkodás, mint irányítási (menedzsment) diszciplína fejlesztése, a legjobb gyakorlatok meghonosítása, oktatás és ismeretterjesztés.
A Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség tagi központú egyesület, tagjait tagszervezetei által delegált természetes személyek alkotják. A HFMS tagja a Global FM-nek (www.globalfm.org) , amely a tagi központú létesítménygazdálkodási szakmai szervezetek világszövetsége.
A HFMS aktív tagja az EuroFM-nek (www.eurofm.org), a Magyar Szabványosítási Testületnek (www.mszt.hu),  az IFMA-nak (www.ifma.org). A HFMS megalakulása óta részt vesz a létesítménygazdálkodás magyar nemzeti, osztrák nemzeti, a CEN európai és az ISO nemzetközi szabványosításában.
Ha szeretné támogatni munkánkat, csatlakozzon a HFMS tagjai köréhez vagy szponzorálja tevékenységünket. További információkat weblapunkon találhat: www.hfms.org.hu vagy írjon e-mail címünkre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.