Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Hírek -News Létesítménygazdálkodási szabványok a klub menedzsmentben
28 | 03 | 2024
Létesítménygazdálkodási szabványok a klub menedzsmentben PDF Nyomtatás E-mail

Ezzel a címmel tart előadást Berta Zsolt a 2011 november 10 és 11.-én megrendezésre kerülő  Közép és Kelet Európai Klubigazgatók Konferenciáján. Az európai golfklubok igazgatói, tulajdonosai és üzemeltetői kapnak meghívást az első ilyen jellegű rendezvényre. A konferencia meghívott előadói a klubigazgatás különböző területeinek kiemelkedő, elismert képviselői lesznek, köztük Gregg Patterson, a kaliforniai Santa Monicában található The Beach Club GM-je. 

 

„Gregg Patterson egyike napjaink leginspirálóbb előadóinak a klubmenedzsment területén” nyilatkozta róla Jerry Kilby, az Európai Klubigazgatók Szövetségének (CMAE) CEO-ja. „Szenvedélyes szószólója annak, milyen fontos a klubtagok számára valódi értékeket teremteni. A meghívottak a rendezvény két napja alatt rendkívül sokat meríthetnek jelenlétéből, tudásából, szakértelméből.”

A kétnapos konferencián várhatóan mintegy 100 klubigazgató, sport-és szabadidős klubok, köztük golfklubok vezetői lesznek jelen. A Magyar Klubigazgatók Szövetsége (MKSZ) és az Európai Klubigazgatók Szövetsége (CMAE) által rendezett eseménynek Budapest egyik elegáns létesítménye ad otthont, 2011. november 10-11-én. A résztvevők igen sűrű programra számíthatnak, melyet előadások és kapcsolatépítési lehetőségek egyaránt jellemeznek majd. A napirenden szereplő témák a CMAE által a 10 legfontosabb klubigazgatói kompetenciaként megjelölt területhez kapcsolódnak:

- Marketing
- Klubtagság
- Emberi erőforrások
- Vezetés
- Létesítménygazdálkodás
- Vendéglátás

Gregg Patterson három vitaindító előadása a következő kérdésekkel foglalkozik:”Hogyan bánjunk a dívákkal? Hogyan viszonyuljunk a primadonnaként viselkedő kollégákhoz, és hogyan kerüljük el, hogy viselkedésük hátrányosan befolyásolja az üzletmenetet?; A bizalom kultúrájának megteremtése – bizalomépítés a klubigazgatók és a klubtagok, a vezetés és a munkatársak között; valamint A magas oktánszámú szolgáltatási kultúra megteremtése – melyből kiderül, hogy minden valódi klubkultúra a személyiség-alapú, hatékony és hatásos szolgáltatásokra épül.

Greg Pattersonhoz további előadók csatlakoznak, akik a vezetéssel kapcsolatos gondolataikat osztják meg a hallgatósággal: Jerry Kilby CCM, a CMAE CEO-ja; John Hunt, a CMAE leköszönő elnöke és a The Berkshire Golf Club titkára; Kormány Balázs, a Magyar Szállodaszövetség budapesti régiójának elnöke; Berta Zsolt, a Golf Management Kft. ügyvezetője; Colin Jenkins az Európai Driving Range-ek Szövetségének elnöke; Szemerei Károly a TORO magyarországi forgalmazója.

Az előadók gyakorlati szempontból közelítik meg a témák széles skáláját. A résztvevők krediteket gyűjthetnek a konferencia során, melyeket a CMAE által szervezett és a szakma által akkreditált Certified Club Manager képzési programban használhatnak fel.

Révész Tamás, az MKSZ elnöke az alábbiakat mondta: „Ez a konferencia kitűnő továbbképzési lehetőséget biztosít számunkra, meríthetünk a CMAE hálózatban dolgozó kollégáink elmélyült tudásából és gazdag tapasztalataiból, kapcsolatokat alakíthatunk ki, és fontos tanulságokkal is szolgálhat a szolgáltatások minősége és az emberi erőforrás gazdálkodás területén, ami munkánk két kulcsfontosságú aspektusa.”

„Minden közép-és kelet európai klubvezetőt arra biztatnék, hogy vegyen részt ezen a fontos eseményen.”

Jerry Kilby a következőképpen nyilatkozott: „Míg ez az esemény minden klubvezető számára nyitott, a régióban tevékenykedő klubigazgatóknak egy konkrét kihívással kell megküzdeniük: nevezetesen azzal, hogy hogyan lehet a szélesebb közönség számára vonzóvá tenni ezt a játékot, hogyan lehet megmutatni számukra mindazokat az egészséggel és társasági élettel kapcsolatos előnyöket, amelyekkel a klubtagság járhat. Hiszen egy klub számos lehetőséget kínál.”

„Önmagunk folyamatos fejlesztése erkölcsi érték, tagjainkat is erre ösztönözzük, és lelkesítő azt látni, hogy közép-és kelet európai tagjaink szeretnének más piacokon jelen lévő kollégáikkal szorosabban együttműködni.”

A jelentkezési lap letölthető a CMAE honlapjáról, www.cmae.org, ahol a konferencia további részleteivel kapcsolatos információk is megtalálhatók. Jelentkezési határidő 2011. október 15.

(Forrás: hetesvas.hu, hcma.hu