Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home
16 | 01 | 2019
Rólunk - About us
Blog
Legfrissebb híreink
Hírlevél feliratkozás

Itt küldje el feliratkozását.

Események
Tudasbazis
Oktatás
Sajtó
Kapcsolódó cikkek
Hungarian Facility Management Society
Az MSZT MB 267 ülése május 31-én Nyomtatás E-mail

Az MSZT/MB 267 Létesítménygazdálkodás műszaki szabványbizottság 2013. május 31. tartotta soros ülését a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalban.
Az MB meghallgatta az előzetesen meghívott szakértőket, majd döntött a szakmai munkába történő bevonásukról.
Az MB 267 új szakértői: Forgács László, Európa Alap Zrt., Gonda Helga, Jones Lang LaSalle, Lakits Pál, Future FM Zrt., Nagy-Ferenc Richárd, Forum Hungaricum Nonprofit Kft. 
Az MB 267 megtárgyalta munkája közismertté tételének lehetőségeit, első nyilvános bemutatkozását a Létesítménygazdálkodás Világnapján, az MB bővítésének útjait, az együttműködés lehetőségeit más MSZT MB-vel, továbbá a júniusi soron következő ISO TC267 Facilities Management nemzetközi szabványosítási bizottság munkacsoport ülésein való részvétel rendjét és az azokra való felkészülést.
Az MB 267 következő ülését 2013. július 12-én tartja az MSZT székházában.
Bővebben...
 
Megjelent a Benchmarking 2012 kiadvány Nyomtatás E-mail

benchmarking2012cimlap Megjelent a HFMS, a MAISZ is a BME Építéskivitelezési és Szervezési Tanszék közös kiadásában a Létesítménygazdálkodási Mérőszámok 2012 kiadvány. A kiadvány összefoglalóját itt töltheti le. A kiadvány nyomtatott és pdf formátumban rendelhető meg.
Felkeltettük az érdeklődését? Töltse le a megrendelőlapot és még ma küldje el!
A Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség tagjait körlevélben értesítettük, hogyan igényelhetik illetménypéldányukat.
Kérdese van? Írjon erre a címre! 
A Global FM új magyar elnökségi tagja Nyomtatás E-mail

FLForgács László a Global FM, a létesítménygazdálkodási világszervezet, új magyar elnökségi tagja.
1983- ban végzett a Pollack Műszaki Főiskolám épületgépész szakon. Számos szakmai képzés mellett 2008–ban elvégezte a BME MTI–n a létesítménygazdálkodási szakképzést. Pályája kezdetén az építőipari kivitelezésben, majd az elmúlt 13 évben a létesítménygazdálkodás területén multinacionális cégeknél szerzett tapasztalatot. Jelenleg az Európa Alapkezelő Zrt. üzemeltetési igazgatója, ahol az alap portfóliójának FM/PM feladatait irányítja.
Nős, két felnőtt fiúgyermek apja.
 
László Miklós az új MSzT/MB 267 Létesítménygazdálkodás szabványbizottság elnöke Nyomtatás E-mail

LMA Magyar Szabványügyi Testület Szabványügyi Tanácsa 10/2013. SZT határozatával jóváhagyta az MSZT/MB 267 Létesítménygazdálkodás nemzeti szabványbizottság létrehozását. Az új szabványbizottság alakuló ülését 2013. április 30-án tartotta meg. A bizottság áttekintette a hazai, nemzetközi és európai létesítménygazdálkodási szabványosítás helyzetét, meghatározta az MB működési eljárási rendjét és megválasztotta tisztségviselőit. Az új MB elnöke László Miklós, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal főosztályvezetője. Az új MB többek között egyben az ISO TC 267 Facility Management szabványbizottság magyar tükörbizottsága is. 
Az MSZT/MB 267 alapító tagjai: Közigazgatási és Igazságügyi HivatalKözbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség
Az MB 267 Létesítménygazdálkodás szabványbizottság következő ülését 2013. május 31-én tartja a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal épületében. Mint már hírt adtunk róla, 2013. június 10-11-én az ISO TC 267 Facility Magament nemzetközi szabványbizottság mindkét munkacsoportja Budapesten tartja egyesített ülését.

 
Beltéri levegő konferencia - letölthetők az előadások Nyomtatás E-mail

Légből kapott egészség – beltéri levegő konferencia

2013 ápriis 25-én került megrendezésre a Beltéri Levegő Konferencia az Alfa Art Hotelben.
A konferencia célja volt, hogy mind a tudományban, mind pedig a gyakorlatban bebizonyított lég- és klímatechnikai problémákra rávilágítson, a lehetséges megoldások bemutatása révén átfogó ismereteket nyújtson az egészséges beltéri levegőminőség és hatékony energiagazdálkodás területén. A szervezők szándéka továbbá felhívni a figyelmet a nem megfelelően kialakított és karbantartott légtechnikai rendszerek egészségre gyakorolt hatásaira és azok következményeire. Az esemény kiváló lehetőség volt a szakmai párbeszédre, a kötetlen eszmecserékre és az üzleti kapcsolatépítésre is.
A konferencia előadásai itt tölthetők le.
 
Budapesten tartja egyesített ülését az ISO TC 267 mindkét munkacsoportja Nyomtatás E-mail


A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal nyújt otthont 2013. június 10-11-én az ISO TC 267 Facility Magament nemzetközi  szabványbizottság mindkét munkacsoportja ülésének. AZ ISO TC (Technical Committe - műszaki bizottság) feladate két új világszabvány kidolgozása a létesítménygazdálkodási alapfogalmakról és a szerződéskötési, beszerzési irányelvekről. Nézze meg a TC 267 berlini alakuló ülésének képeit és 2012 decemberi budapesti tájékoztató rendezvény képeit.
Szeretné követni a fejleményeket? Regisztráljon hírlevelünkre!

 
Létesítménygazdálkodás önkormányzatoknál és KKV-nál Nyomtatás E-mail

Testvérszervezetünk az ausztiai FMA Facility Management (FM) für Kommunen und KMUs (Létesítménygazdálkodás önkormányzatoknál és KKV-nál) címmel tart rendezvényt 2013. május 14-én 16:00 órától a burgenlandi Pinkafeldben. A rendezvényen való részvétel díjtalan és minden magyar résztvevőt is szívesen látnak. További információk és jelentkezés az FMA weblapján.

 
Hungarotherm Nyomtatás E-mail

A Construma-Hungarotherm-Reneo szakkiállítás (április 10-14.) színvonalas, bár hangsúlyozottan promóciós szakmai programokat kínál. A szakkiállítás három szakmai napja (április 10., 11., 12.) ingyenesen látogatható, a szakmai konferenciákon az előadások a megújulóenergia-hasznosítás, épületenergetika, hőtermelés, hőhasznosítás, hőellátás, épületautomatizálás, valamint a hűtés, klímatizálás témakörök új termékeiről, újdonságairól szólnak majd.
A részletes konferencia program megtekintéséhez kattintson ide!
A kiállításokról, a kapcsolódó programokról bővebb információért kattintson ide!
 
Tisztítástechnológiai szakkiállítás Berlinben Nyomtatás E-mail

A CMS tísztítástechnológiai szakkiállítás 2013. szeptember 24-27. között Berlinben kerül megrendezésre. A kiállítás mind a belföldi, mind a külföldi résztvevők számára közvetlen piacra lépést, nemzetközi kapcsolatokat és kiváló üzleti lehetőségeket nyújthat. További információk a Messe Berlin magyar nyelvű tájékoztatójában.
 
Global FM Awards 2013 Nyomtatás E-mail

gfmaward
Március 20-án zárult a Global FM Awards for Excellence kiválósági díjára való jelentkezés első fordulója. A világ hét országából tizennégy pályázat érkezett be, köztük három magyar is! A magyar pályázóknak külön is gratulálunk. A Global FM zsűrije maximum kilenc pályázatot válasz majd ki a másdik fordulóra és felkeri a pályázókat pályázatuk részletes kidolgozására. További részletek a Global FM weblapján találhat. A győzteseket a Global FM a létesítménygazdálkodás világnapján, június 27-én jelenti be.
 
Új BIM irányelv Nyomtatás E-mail

bim
A British Standards Institution új PAS-t (Publicly Available Specification) tett közzé a a digitális épületmodellezésről (BIM = Building Information Modeling). A új irányelv itt tölthető le. További információk a BSI és a CIC (Construction Industry Council) weblapján.
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »