Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home
23 | 05 | 2019
Rólunk - About us
Blog
Legfrissebb híreink
Hírlevél feliratkozás

Itt küldje el feliratkozását.

Események
Tudasbazis
Oktatás
Sajtó
Kapcsolódó cikkek
Hungarian Facility Management Society
Eredményes záróvizsgát tett le a 13. évfolyam a HFMS aktív szakmai támogatásával Nyomtatás E-mail

A záróvizsgákkal és a szakdolgozat védéssel zárult a Mérnöktovábbképző Intézet 2012 - 2013. évi Létesítménygazdálkodás I. és Létesítménygazdálkodás II. tanfolyama. A Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség aktív szakmai támogatásával az elmúlt 13 évben immár sok száz létesítménygazda tett eredményes záróvizsgát. Gratulálunk az idén végzett kollégáknak!  A 14. évfolyam 2013. októberében  indulTovábbi információk itt: a tanfolyam honlapján és az intézeti honlapon.

Bővebben...
 
Az ISO TC 267 munkacsoportjainak budapesti ülése Nyomtatás E-mail


László Miklósnak, a MSZT/MB 267 Létesítménygazdálkodás nemzeti szabványbizottság elnökének meghívására az ISO TC 267 Facility Management szabványbizottság mindkét munkacsoportja Budapesten tartotta munkamegbeszélését 2013. június 10-11-én. A munkaértekezleteknek a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal adott otthont. Az ISO szabványbizottság áttekintette és megvitatta az eddig elkészült dokumentumokat és felkészült a azeptemberben Tokióban megrendezésre kerülő TC 267 plenáris ülésre. Az MSZT/MB 267 magyar nemzeti szabványbizottságnak ez volt az első nemzetközi szereplése.
Nézze meg az ISO TC 267 munkacsoport üléseiről készült  fényképeket!
Érdekli milyen hatással lehet az Ön munkájára a létesítménygazdálkodás magyar szabványosítása?
Jöjjön el a létesítménygazdálkodás világnapja magyar ünnepségére!
Találkozzon az MSZT/MB 267 tagjaival, szakértőivel és hozza őket zavarba kérdéseivel! Regisztráljon!

 
Bővült a létesítménygazdálkodási világnap programja Nyomtatás E-mail

A Létesítménygazdálkodás Világnapján a K&H Bank új székházának projektjéről, aprojekt kihívásairól tart előadást Laboranovits György, a K&H Bank Zrt. Ingatlangazdálkodási, Logisztikai és Bankbiztonsági Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. 
Szeretné meghallgatni? Regisztrált már? Ha nem, regisztráljon minél hamarabb, jöjjön el és ünnepeljen velünk! A részvétel díjtalan!
 
Új stratégiai útmutató az RICS-től Nyomtatás E-mail

A RICS új útmutató tervezetét tette közzé "Managing facilities to enhance organisional performance" címmel. Az útmutató jelentős részben az EN 15221 Facilities Management szabványsorozatra épül. Az útmutató jelentős mértékben járulhat hozzá a szabványok megismertetéséhez és alkalmazásához. Az útmutatót az RICS nyilvános vitára bocsátotta, itt lehet hozzászólni.
 
Fenntartható létesítménygazdálkodás Nyomtatás E-mail

Testvérszervezetünk, a Facility Managament Austria irányeleveket tett közzé a fenntartható létesítménygazdálkodás szervezeti és üzleti előfeltételeiről. Az irányelv külön foglalkozik a szolgáltatók felelősségével és a szolgáltatókkal szembeni követelményekkel.
Nagyon tanulságos és szabadon letölthető az FMA weblapjáról, németül.

A Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség az FMA szavazati joggal rendelkező tiszteletbeli tagja.
 
Beszámoló az EFMC 2013 konferenciáról Nyomtatás E-mail

EFMC Logo 2013Ahogy korábban már hírt adtunk róla, ebben az évben Prágában rendezték meg az EFMC összeurópai létesítménygazdálkodási konferenciát. A konferencia kiemelt témája a „létesítménygazdálkodás egy fenntartható jövőért (FM for a Sustainable Future)" volt. A kétnapos rendezvényen közel 70 előadó prezentációját hallgathatta meg a 700 résztvevő. Nagy érdeklődés kísérte a kelet-közép-európai országok létesítménygazdálkodási iparágának fejlesztéséről és jellemzőiről szóló kerekasztal megbeszélést, valamint Ali Al Suwaidi előadását, arról hogy milyen létesítménygazdálkodási szemlélet szükséges a közép-keleten épült felhőkarcolók menedzseléséhez.
A részletes összefoglaló itt olvasható.
A fényképeket a konferenciáról itt tekintheti meg.

Nézze meg a konferencia filmbeszámolóit:
a megnyitó fogadás (video), a konferencia első napja (video), Gala Dinner EFMC 2013 (video), a konferencia pénteki záró napja (video)
 
Az MSZT MB 267 ülése május 31-én Nyomtatás E-mail

Az MSZT/MB 267 Létesítménygazdálkodás műszaki szabványbizottság 2013. május 31. tartotta soros ülését a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalban.
Az MB meghallgatta az előzetesen meghívott szakértőket, majd döntött a szakmai munkába történő bevonásukról.
Az MB 267 új szakértői: Forgács László, Európa Alap Zrt., Gonda Helga, Jones Lang LaSalle, Lakits Pál, Future FM Zrt., Nagy-Ferenc Richárd, Forum Hungaricum Nonprofit Kft. 
Az MB 267 megtárgyalta munkája közismertté tételének lehetőségeit, első nyilvános bemutatkozását a Létesítménygazdálkodás Világnapján, az MB bővítésének útjait, az együttműködés lehetőségeit más MSZT MB-vel, továbbá a júniusi soron következő ISO TC267 Facilities Management nemzetközi szabványosítási bizottság munkacsoport ülésein való részvétel rendjét és az azokra való felkészülést.
Az MB 267 következő ülését 2013. július 12-én tartja az MSZT székházában.
Bővebben...
 
Megjelent a Benchmarking 2012 kiadvány Nyomtatás E-mail

benchmarking2012cimlap Megjelent a HFMS, a MAISZ is a BME Építéskivitelezési és Szervezési Tanszék közös kiadásában a Létesítménygazdálkodási Mérőszámok 2012 kiadvány. A kiadvány összefoglalóját itt töltheti le. A kiadvány nyomtatott és pdf formátumban rendelhető meg.
Felkeltettük az érdeklődését? Töltse le a megrendelőlapot és még ma küldje el!
A Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség tagjait körlevélben értesítettük, hogyan igényelhetik illetménypéldányukat.
Kérdese van? Írjon erre a címre! 
A Global FM új magyar elnökségi tagja Nyomtatás E-mail

FLForgács László a Global FM, a létesítménygazdálkodási világszervezet, új magyar elnökségi tagja.
1983- ban végzett a Pollack Műszaki Főiskolám épületgépész szakon. Számos szakmai képzés mellett 2008–ban elvégezte a BME MTI–n a létesítménygazdálkodási szakképzést. Pályája kezdetén az építőipari kivitelezésben, majd az elmúlt 13 évben a létesítménygazdálkodás területén multinacionális cégeknél szerzett tapasztalatot. Jelenleg az Európa Alapkezelő Zrt. üzemeltetési igazgatója, ahol az alap portfóliójának FM/PM feladatait irányítja.
Nős, két felnőtt fiúgyermek apja.
 
László Miklós az új MSzT/MB 267 Létesítménygazdálkodás szabványbizottság elnöke Nyomtatás E-mail

LMA Magyar Szabványügyi Testület Szabványügyi Tanácsa 10/2013. SZT határozatával jóváhagyta az MSZT/MB 267 Létesítménygazdálkodás nemzeti szabványbizottság létrehozását. Az új szabványbizottság alakuló ülését 2013. április 30-án tartotta meg. A bizottság áttekintette a hazai, nemzetközi és európai létesítménygazdálkodási szabványosítás helyzetét, meghatározta az MB működési eljárási rendjét és megválasztotta tisztségviselőit. Az új MB elnöke László Miklós, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal főosztályvezetője. Az új MB többek között egyben az ISO TC 267 Facility Management szabványbizottság magyar tükörbizottsága is. 
Az MSZT/MB 267 alapító tagjai: Közigazgatási és Igazságügyi HivatalKözbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség
Az MB 267 Létesítménygazdálkodás szabványbizottság következő ülését 2013. május 31-én tartja a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal épületében. Mint már hírt adtunk róla, 2013. június 10-11-én az ISO TC 267 Facility Magament nemzetközi szabványbizottság mindkét munkacsoportja Budapesten tartja egyesített ülését.

 
Beltéri levegő konferencia - letölthetők az előadások Nyomtatás E-mail

Légből kapott egészség – beltéri levegő konferencia

2013 ápriis 25-én került megrendezésre a Beltéri Levegő Konferencia az Alfa Art Hotelben.
A konferencia célja volt, hogy mind a tudományban, mind pedig a gyakorlatban bebizonyított lég- és klímatechnikai problémákra rávilágítson, a lehetséges megoldások bemutatása révén átfogó ismereteket nyújtson az egészséges beltéri levegőminőség és hatékony energiagazdálkodás területén. A szervezők szándéka továbbá felhívni a figyelmet a nem megfelelően kialakított és karbantartott légtechnikai rendszerek egészségre gyakorolt hatásaira és azok következményeire. Az esemény kiváló lehetőség volt a szakmai párbeszédre, a kötetlen eszmecserékre és az üzleti kapcsolatépítésre is.
A konferencia előadásai itt tölthetők le.
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »