Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home
16 | 12 | 2017
Rólunk - About us
Blog
Legfrissebb híreink
Hírlevél feliratkozás

Itt küldje el feliratkozását.

Események
Tudasbazis
Oktatás
Sajtó
Kapcsolódó cikkek
Hungarian Facility Management Society
Global FM Awards 2013 Nyomtatás E-mail

gfmaward

2013 GLOBAL FM AWARDS FOR EXCELLENCE IN FACILITIES MANAGEMENT


Following the success of last year's Awards, Global FM is happy to re-initiate the process this year. Deadline for applications is 20 March. The winners will be announced on 27 June during World FM Day. More details on the Global FM webpage.

A megelőző évek átütő sikere után a Global FM idén is meghírdette az Awards for Excellence kiválósági díját. Mivel a HFMS a Global FM tagja, a magyarországi szervezetek is pályázhatnak. A nevezés határideje március 20.
Olvassa el a pályázati feltételeket és pályázzon! Kérdése van? Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
A győzteseket a Global FM a létesítménygazdálkodás világnapján június 27.-én jelenti be.
Mindenkit bátorítunk, hogy próbálja meg!

 
iroda.hu - Az év üzemeltető cége Nyomtatás E-mail

dijatado 1Az iroda.hu díjátadó gáláján a Strabag PFS Zrt. kapta az Év Üzemeltető Cége 2012 díjat - közölte weblapunkkal a társaság. „Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy maradéktalanul megfeleljünk ügyfeleink elvárásainak" – mondta az elismerés kapcsán Vágó László, a cég vezérigazgatója. Gratulálunk!
 
Sodexho USA Workplace Report Nyomtatás E-mail

sodexhousaA Sodexho USA közzétette 2013. évi Workplace Report-ját a munkahely és a munkahelyi körülmények várható fejlődéséről. Az immár tizedik éve publikált kiadvány itt olvasható on-line. Nézz meg az összefoglaló prezit. A tanulmányt közvetlenül itt töltheti le.
Érdekli az 2012 évi kutatási jelentés is? Itt töltse le.
 
Work&Place - Munka&Hely Nyomtatás E-mail

OJMegjelent a második száma az Occupiers Journal Work&Place (Munka&Hely) periodicájának.
A 2. szám tartalmából
  • The architecture of CRE big data
  • Fostering employee engagement in manufacturing
  • The design of work and the work of design
  • Could workplace directors deliver a customer experience like a service brand?
  • The future of facilities management – is it to be workplace management?

A kiadvány itt tölthető le.
É
rdekes olvasmány volt? Töltse le az 1. számot is!
 
Telt ház a benchmarking szimpóziumon Nyomtatás E-mail

benchmarkingJanuár 23-án a Műegyetem adott otthont a MAISZ, valamint a HFMS által közösen megjelentett „Létesítménygazdálkodási mérőszámok” benchmarking kutatási anyag második kiadása bemutatójának. Kispál Sándor MAISZ főtitkár, valamint Czerny József HFMS elnök köszöntője után Bérczi László (MAISZ kezelői bizottság elnök) mutatta be az új tanulmány piacra kerülését megelőző kutatás, valamint szakmai összefogás részleteit. Ezt követően Décsi Gábor (MAISZ kezelői bizottság) konkrét grafikonokkal és táblázatokkal szemléltette a kutatás egyes területeit, így illusztrálva a gyűjtött, majd elemzett adatok sokrétű felhasználási lehetőségét. Harmadik napirendként - Czerny József moderálásával - egy rövid szakmai workshop került lebonyolításra, ahol a vendégek kötetlen formában mondhatták el a kutatással, ill. a kiadvánnyal kapcsolatos véleményüket, a program jövőjére vonatkozó javaslataikat. A nap zárásaként a jelenlévő 76 szakértő abban maradt, hogy a HFMS e-fórumán, valamint egy hamarosan megrendezésre kerülő újabb workshop-on folytatják a közös munkát.

FIGYELEM! Az új, 2011-2012 évi létesítménygazdálkodási mérőszámokat bemutató benchmarking kiadvány rövidesen megjelenik! Az e-kiadványt a kutatáshoz adatot szolgáltató cégek díjmentesen fogják megkapni – más érdeklődők részére térítéses formában lesz elérhető.
Hamarosan elérhetővé tesszük az elhangzott előadásokat. Nézze meg a szimpóziumon készült fényképeket!
Bővebben...
 
ISO műhely fotoalbum Nyomtatás E-mail

DSC 0005Nézze meg a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal épületében 2012. december 13.-án tartott ISO létesítménygazdálkodási műhely képeit. A megjelentek száma és az általános érdeklődés alapján érdemes megkezdenünk az ISO TC 267 Facility Management tükörbizottság megalakítását.
Bővebben...
 
Prága: European Facility Management Conference Nyomtatás E-mail


Mint már hírt adtunk róla, Prágában rendezik 2013 május 22. és 24. között az EFMC európai létestítménygazdálkodási konferenciát és kiálltást. A konferenciának magyar előadója is lesz. Töltse le a konferencia előzetes ismertetőjét. További információk a konferencia weblapján. 

 
2013. év eleji mérleg Nyomtatás E-mail

buekBoldog új évet kívánunk!

Köszönjük, hogy a 2012. évben is támogatták a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetséget.

A tavalyi év számunkra legjelentősebb eseménye a már hagyománnyá vált éves konferenciánk volt, amelyet most először az osztrák Technische Universität Wien-el közösen rendeztünk meg. A konferenciáról itt, fő honlapunkon (www.hfms.org.hu) és a szintén általunk fenntartott www.fmkonferencia.hu weblapon tájékozódhatnak.

Működik önálló Facebook oldalunk (www.facebook.com/hfms.hungary ), az FM Guru fórumunk (http://forum.fmguru.hu) tagsága meghaladta a 300-at. Az év végén elindítottuk hírlevelünk, a regisztráltak száma folyamatosan nő.

Eredményesen zártuk a BME MTI-vel közös képzésünk 12. évfolyamát és tizennyolc hallgatóval elindult a 13. évfolyam tavaly októberben.
Bővebben...
 
A CEN TC 348 jubileumi ülése Nyomtatás E-mail

A CEN TC 348 Facilitiy Management európai szabványbizottság 2012 november 29.-én Párizsban az AFNOR székházban tartotta 10. évi jubileumi ülését. Az ülésen a bizottság új elnököt (covenort) választott a leköszönt Remko Oosterwijk helyére. A szabványbizottság új elnöke a szintén holland Dr. Ir. Hermen Jan van Ree.
Az MSZT és a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség Magyarország képviseletében a CEN TC 348 alapító tagja és katív résztvevője a szabványosítási folyamatnak.

Töltse le az ülés délutánján elhangzott előadásokat.

Bővebben...
 
ISO létesítménygazdálkodási műhely Nyomtatás E-mail


A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal és a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség 2012. december 13.-án tartotta "A létesítménygazdálkodás ISO szabványosítása" címmel első műhelybeszélgetését. A megjelentek áttekintették az ISO TC 267 szabványbizottság berlini ülésének eredményeit és elhatározták az ISO TC 267 magyar tükörbizottságának megalakítását. A KIH, az MSZT és a HFMS képviselőiből alakult munkacsoport január elején kidolgozza a tükörbizottság működésének feltételeit. Az alakuló ülés január végére várható. Fényképes beszámolónk hamarosan. Nézze meg a TC 267 berlini alakuló ülésének képeit!

Szeretné követni a fejleményeket? Regisztráljon hírlevelünkre!

 
A HFMS új elnökségi tagja Nyomtatás E-mail

KercsiIlonaA Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség 10. közgyűlésén 2012 december 10.-én az elnökség tagjai közé választotta Kércsi Ilonát, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap létesítménygazdálkodási igazgatóját. A közgyűlés jegyzőkönyvben köszönte meg Pálfalvi Zsuzsának eddigi áldozatos munkáját. A közgyűlés döntött a 2013. évi tagdíjakról is, amelyek azonosak maradtak az előző évivel. A Szövetség 2013. elején tartja hagyományos programalkotó műhelyét, amelyen dönt a 2013. évi munkatervről.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »