Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Irányelvek
19 | 03 | 2024
Irányelvek
Szerződéskötési irányelv PDF Nyomtatás E-mail

A HFMS kidolgozta szerződéskötési irányelvét. Az irányelv regisztráció után bárki számára letölthető.
Az irányelvet ezen a linken töltheti le bárki.
Kiknek szól az irányelv?
- mindenkinek, aki létestíménygazdálkodási szolgáltatásokat beszerez,
- mindenkinek, aki létesítménygazdálkodási szolgáltatásokat nyújt,
- mindenkinek, aki létesítménygazdálkodási szolgáltatásokat irányít,
- a versenyszférának, a közszolgálati szférénak, az iparnak és a szolgáltató iparnak,
- multinacionális szervezeteknek és KKV-knek,
- világi és egyházi szervezeteknek.
(a felsorolás nem teljes ...)
Bővebben...
 
Tűzvédelmi irányelvek PDF Nyomtatás E-mail
firesafety

Kevesen tudják, de a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának weblapjáról az Országo Tűzvédelmi Szabályzat mellett számos tűzvédelmi műszaki irányelv is letölthető, amelyek segítenek a szabályzat értelmezésében és betartásában. Link a tűzvédelmi műszaki irányelvekhez.
 
EU szolgáltatási irányelv 2012-15 PDF Nyomtatás E-mail

Az Európai Bizottság "A partnership for new growth in services: 2012-2015" címmel adott ki közleményt június elején.

A közlemény az un. Szolgáltatási Irányelv (Services Directive) implementálásának következő három évét vázolja fel. A közlemény különös jelentőséget tulajdonít az üzleti szolgáltatásoknak, amelyek közé, hosszú évek munkájának eredményeként, bekerült a létesítménygazdálkodás is. A közlemény itt tölthető le (angolul), a 11. oldalon kiemeltük az említett részeket. Az irányelvről szóló összefoglalók: a teljes változat és az összefoglaló kivonata.

 
Fenntarthatóság: How-to Guides PDF Nyomtatás E-mail

With support from IFMA’s sustainability committee, the IFMA Foundation has produced a series of white papers to respond to the need for sustainability information as it relates to facility management. The latest sustainability “How-to Guides” are now available for download on the foundation website.

 
EU IPPP irányelv PDF Nyomtatás E-mail

2008-02-22

Az Európai Bizottság útmutatást tett közzé az intézményes közületi-magán-partnerségi (IPPP-) projektek menedzselésére. Az ajánlás megfogalmazására az indoklás szerint azért volt szükség, mert az adott együttműködési forma működtetésében jogi bizonytalanságok bukkantak fel.
Az IPPP-t (Institutionalised Public Private Partnership) úgy definiálta a bizottság mint a közületi szektor és magánvállalkozások együttműködését közszolgálati létesítmények megvalósítására és azok működtetésére. 

Bővebben...
 
Advanced Energy Design Guide Series PDF Nyomtatás E-mail

2008-01-21

To encourage energy efficient design in a range of building types, ASHRAE and its partnering organizations are making available for free the Advanced Energy Design Guide series. Electronic versions of the newest book in the series, Advanced Energy Design Guides for K-12 School Buildings, as well as the existing guides on small office and small retail buildings are available for free download at www.ashrae.org/freeaedg

 Future guides, including one focused on warehouses to be published this spring, will be available for free electronic download as well.

Bővebben...
 
Új segédlet az akadálymentes környezethez PDF Nyomtatás E-mail

2007-10-15

A közelmúltban jelent meg a ÖTM Területfejlesztési és Építésügyi Szakállamtitkársága és a VÁTI Kht. kiadásában a legutóbb öt éve megjelent hasonló tárgyú segédlet új változata, melynek célja, hogy a jogszabályi előírásokon túl részletes információkkal, adatokkal segítse az akadályok nélküli épített környezet létrehozását. A segédlet portálunkról letölthető.

Az új segédlet letölthető innen:
 Akadalymentes2007.pdf
Tervezési segédlet akadálymentes épített környezet megvalósításához (3.59 MB)
2. kiadás, ÖTM Területfejlesztési és Építésügyi Szakállamtitkárság, 2007.

 
Megjelent az MSZ EN 15221-1/-2 PDF Nyomtatás E-mail

2007-04-15

Az ez év elején megjelent két létesítménygazdálkodási szabvány megvásárolható az MSZT Web-áruházában.
Az egyelőre angol nyelvű két szabvány, az MSZ EN 15221-1:2007 Létesítménygazdálkodás. 1. rész: Szakkifejezések és meghatározásuk és az MSZ EN 15221-2:2007 Létesítménygazdálkodás. 2. rész: Útmutató a létesítménygazdálkodási szerződések kidolgozásához elektronikus formában is letölthető bankkártyás fizetés esetén.

A szabványok letölthető tartalomjegyzékei:
 MSZ-EN-15221-1_tartalom.pdf (173.18 KB 26.04.2007 11:43)


 MSZ-EN-15221-2_tartalom.pdf (147.95 KB 26.04.2007 11:44) 

 

 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2