Oldaltérkép OldaltérképImpresszum Impresszum
Tudja Ön, hogy együtt dolgozik olyan munkatársaival, akik nélkül önnek nem lenne munkahelye, bárhol is dolgozik? Tudja-e ön, hogy ez a szektor a nemzeti össztermék 7%-át állítja elő és a munkaképes lakosság több mint 10%-át foglalkoztatja? Ha érdekli, lapozzon tovább >>
Home Hírek -News
05 | 05 | 2024
Hírek - News
2013. év eleji mérleg PDF Nyomtatás E-mail

buekBoldog új évet kívánunk!

Köszönjük, hogy a 2012. évben is támogatták a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetséget.

A tavalyi év számunkra legjelentősebb eseménye a már hagyománnyá vált éves konferenciánk volt, amelyet most először az osztrák Technische Universität Wien-el közösen rendeztünk meg. A konferenciáról itt, fő honlapunkon (www.hfms.org.hu) és a szintén általunk fenntartott www.fmkonferencia.hu weblapon tájékozódhatnak.

Működik önálló Facebook oldalunk (www.facebook.com/hfms.hungary ), az FM Guru fórumunk (http://forum.fmguru.hu) tagsága meghaladta a 300-at. Az év végén elindítottuk hírlevelünk, a regisztráltak száma folyamatosan nő.

Eredményesen zártuk a BME MTI-vel közös képzésünk 12. évfolyamát és tizennyolc hallgatóval elindult a 13. évfolyam tavaly októberben.
Bővebben...
 
A CEN TC 348 jubileumi ülése PDF Nyomtatás E-mail

A CEN TC 348 Facilitiy Management európai szabványbizottság 2012 november 29.-én Párizsban az AFNOR székházban tartotta 10. évi jubileumi ülését. Az ülésen a bizottság új elnököt (covenort) választott a leköszönt Remko Oosterwijk helyére. A szabványbizottság új elnöke a szintén holland Dr. Ir. Hermen Jan van Ree.
Az MSZT és a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség Magyarország képviseletében a CEN TC 348 alapító tagja és katív résztvevője a szabványosítási folyamatnak.

Töltse le az ülés délutánján elhangzott előadásokat.

Bővebben...
 
Telt ház a benchmarking szimpóziumon PDF Nyomtatás E-mail

benchmarkingJanuár 23-án a Műegyetem adott otthont a MAISZ, valamint a HFMS által közösen megjelentett „Létesítménygazdálkodási mérőszámok” benchmarking kutatási anyag második kiadása bemutatójának. Kispál Sándor MAISZ főtitkár, valamint Czerny József HFMS elnök köszöntője után Bérczi László (MAISZ kezelői bizottság elnök) mutatta be az új tanulmány piacra kerülését megelőző kutatás, valamint szakmai összefogás részleteit. Ezt követően Décsi Gábor (MAISZ kezelői bizottság) konkrét grafikonokkal és táblázatokkal szemléltette a kutatás egyes területeit, így illusztrálva a gyűjtött, majd elemzett adatok sokrétű felhasználási lehetőségét. Harmadik napirendként - Czerny József moderálásával - egy rövid szakmai workshop került lebonyolításra, ahol a vendégek kötetlen formában mondhatták el a kutatással, ill. a kiadvánnyal kapcsolatos véleményüket, a program jövőjére vonatkozó javaslataikat. A nap zárásaként a jelenlévő 76 szakértő abban maradt, hogy a HFMS e-fórumán, valamint egy hamarosan megrendezésre kerülő újabb workshop-on folytatják a közös munkát.

FIGYELEM! Az új, 2011-2012 évi létesítménygazdálkodási mérőszámokat bemutató benchmarking kiadvány rövidesen megjelenik! Az e-kiadványt a kutatáshoz adatot szolgáltató cégek díjmentesen fogják megkapni – más érdeklődők részére térítéses formában lesz elérhető.
Hamarosan elérhetővé tesszük az elhangzott előadásokat. Nézze meg a szimpóziumon készült fényképeket!
Bővebben...
 
A HFMS új elnökségi tagja PDF Nyomtatás E-mail

KercsiIlonaA Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség 10. közgyűlésén 2012 december 10.-én az elnökség tagjai közé választotta Kércsi Ilonát, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap létesítménygazdálkodási igazgatóját. A közgyűlés jegyzőkönyvben köszönte meg Pálfalvi Zsuzsának eddigi áldozatos munkáját. A közgyűlés döntött a 2013. évi tagdíjakról is, amelyek azonosak maradtak az előző évivel. A Szövetség 2013. elején tartja hagyományos programalkotó műhelyét, amelyen dönt a 2013. évi munkatervről.

 
« ElsőElőző21222324252627282930KövetkezőUtolsó »

21. oldal / 41